egonomic-logo
0
0

Wind

900,001.180,00 brez DDV

SKU: 5OD6G Categories: , Proizvajalci:

Description

Pregrada oblikovalca Jina Kuramota je inovativen koncept za nadzor akustike v javnih prostorih in prostorih za srečanja, ki ga je Offecct uvedel. Pregrade izboljšajo akustične lastnosti okolja, hkrati pa prostoru dodajo zanimive dimenzije.

"Na te ločnice lahko gledamo kot na praznovanje narave ter njene lepote in modrosti," pravi Jin Kuramuto. »Moj navdih vedno izvira iz narave. Nič ni lepšega od snežinke, čebeljega panja ali lista. Te ločnice vidim kot gozd organskih oblik, ki tudi nadzorujejo akustiko, kot nekakšen uglaševalec, kot drevesa v gozdu, zaradi česar je okolje bolj prijetno in prijazno. Pregrade bi morale imeti podporno vlogo, ne simbolično in zelo funkcionalno.«

»Mislim, da je zelo lepo imeti pregrade kot opomnik na lepoto narave, recimo v bolnišnici ali v veliki pisarni. Omogočajo tudi normalno govorjenje tudi v akustično kaotičnih okoljih. Ko se usedete na stol ali kavč, se pregrada počuti kot stena. Ko vstane, ga je v sobi mogoče videti od daleč. Višine delilnikov so zelo skrbno izračunane.”

Wind je bil leta 2016 del kolekcije Offecct Lab in je bil vse leto obsežno testiran na različnih javnih zbirališčih. »Fantastično je bilo videti, kako dobro se je izkazal pri izboljšanju akustičnih vrednosti,« pravi Anders Englund, vodja oblikovanja pri Offecct.

Additional information

Oblika

Wind A, Wind B, Wind C, Wind D, Wind E

Podobni izdelki

Izberite možnosti This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

1.500,001.686,00 brez DDV

Izberite možnosti This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

1.395,001.523,00 brez DDV

crossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram